fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Burun Estetiği Lokal Anestezi Altında Yapılabilir mi?

Burun Estetiği Lokal Anestezi Altında Yapılabilir mi?

Burun estetiği ameliyatlarının lokal anestezi altında yapılabilmesi hasta konforu açısından önerilmemektedir. Burun estetiği operasyonları genel anestezi ile daha konforlu şekilde gerçekleştirilmektedir. Teknik olarak lokal anestezi altında da gerçekleştirilebilir. Lokal anestezi ile yapılan burun estetiği ameliyatlarında hastanın uyanık olması farklı problemlere sebebiyet verebilmektedir. Hastanın huzursuz hissetmesi, korkması ve doktorun kendini rahat hissetmemesi gibi unsurlar yapılan operasyonun kalitesini etkileyebilmektedir zira burun estetiği operasyonları oldukça hassas temeller üzerine kurulu ve hayli dikkat edilerek yapılması gereken ameliyatlardır. Dolayısıyla burun estetiği ameliyatlarının genel anestezi eşliğinde yapılması hem hasta açısından hem de doktor açısından çok daha konforlu ve rahat bir alternatiftir.

Burun Dolgusu Nedir?
Burun dolgusu, ameliyatsız bir şekilde burun estetiği gerçekleştirilebilmesi için var olan alternatifler arasında yer almaktadır. Çok keskin bir şekilde belirgin olmayan burun kemerlerinde uygulanabilmektedir. Çeşitli sebeplerden kaynaklı bir şekilde ameliyat olmayı tercih etmek istemeyen hastalar alternatif olarak düşünmektedirler fakat etkilerinin ameliyatlı burun estetiklerinde olduğu kadar kalıcı olmadığını göz önünde bulundurmak gerekir. Burun kemeri olan durumlarda burun kökünün dolgu maddesi ile doldurulması ve burnun daha düz gösterilmesi, burun ucu ve burun sırtındaki eşitsizliklerin doldurulması hedeflenir. Dolgunun yapıldığı malzemelere bağlı olarak komplikasyonlar yaşanabilir ve oluşabilecek risklerin hastaya operasyon öncesinde detaylı bir şekilde anlatılması oldukça mühimdir. Günümüzde sıkça kullanılan dolgu malzemeleri eskisine göre oldukça güvenilirdir fakat yine de hastanın karşılaşabileceği komplikasyonlar da küçümsenmemelidir.

Burun Ucu Botoksu Nedir?
Burun ucu botoksu burun estetiği işleminde ameliyat olmayı tercih etmeyen hastalar için uygulanabilecek alternatif çözümlerden bir tanesidir. Burnun dudak ile birleşme bölgesi olan uç kısmında kas içerisine uygulanan botoks işlemidir. Botoks etkisiyle kas gevşer ve burnun ucunda bir yükselme sağlanır. Burun botoksunun sonucunda etkiler kısa süreli olabilir fakat uygulanabilirliği hastadan hastaya değişmekte ve hastanın sonuçlardan tatmin olma düzeyi de kendisine bağlı olabilmektedir.

İple Burun Ucu Kaldırma Nedir?
Burun ucunu iple kaldırma, ameliyatsız burun estetiği çözümlerinden bir tanesidir. Kullanılan dikiş ipi ameliyatlarda kullanılan ile aynıdır. Burun dolgusu ve burun ucu botoksunda olduğu gibi iple burun ucu kaldırma işleminde de ameliyatlı burun estetiği operasyonlarına nazaran sonuçlar daha kısa süreli olmaktadır.

Burun Ucu Estetiği Nedir?
Burun ucu estetiği, burun ucundaki kıkırdaklara şekil verilmesi işlemidir. Burnun ucunda bulunan kıkırdaklar şekillendirilerek burun açısı ve dudak açısı değiştirilebilir, hastanın talebine göre azaltılabilir ya da arttırılabilir. Burun ucu inceltilebilir. Burun ucu estetiği işlemi sırasında burun deliklerine de müdahale edebilmek mümkündür. Burun ucu estetiği operasyonu burnu kemerli olmayan fakat burun ucunun düşüklüğünden şikayetçi olan hastalar tarafından, burun delikleri ile ilgili problemler yaşayan hastalar tarafından ve özellikle burun ucu çok geniş olan hastalar tarafından sıkça tercih edilen estetik operasyonlardan bir tanesidir.