fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

İz Bırakmadan Burun Ameliyatı Mümkün Mü?

İz Bırakmadan Burun Ameliyatı Mümkün Mü?

Burun ameliyatı denilen işlem oldukça zordur. Küçük kıkırdaklar üzerin de yapılan oynamalar burnunuz da olumsuz görüntülere ya da sizin acı çekmenize neden olabilir. Fakat bu bahsettiğimiz şeyler artık geride kaldı. Gelişen teknoloji ile tıp dediğimiz alan da son gaz ilerliyor. Hayatımız da sağılık en başta gelmesi sebebiyle yapılan yenikler ve buluşlar gün geçtikçe tıp alanını kolaylaştırıyor. Eskiler de yapılan burun ameliyatları genelde kötü durumlarla sebepleniyordu. Burunda oluşan şişlikler, morluklar, ameliyat izleri, nefes alıp vermede sorunlar burun görüntüsünün bozulması gibi bir sürü kötü durumlar oluşmaktaydı. Şimdiler de ise bu oluşan olumsuz görüntü ve acılardan eser kalmadı. Oldukça profesyonel bir şekilde burun ameliyatı olmanız mümkün, üstelik geri de hiçbir iz bırakmadan.

Olacağınız her hangi bir burun ameliyatın da temel amaç, burnunuz üzerinde ki kıkırdak ve kemik yapılandırması veya değişiklikleri esnasın da burnunuzun görüntüsünü estetik bir yapıya kavuşturmak. Aynı zamanda burun fonksiyonlarını koruyarak daha da gelişimini sağlamak ameliyat sırasında ki öncelik haline gelmiştir. Ameliyat esnasında yapılması gereken kesim işlemleri gibi burnun yapısını bozacak özellikler artık faklı bir yöntem ile yürütülmektedir. Burnunuzun dış görüntüsüne zarar vermemek adına kıkırdak ve kemiklere ulaşmak için bu kesim işleri burnunuzun iç kısmından yapılmaktadır. Bu tekniğe de tıp alanın da kapalı teknik denmektedir. Bir farklı açı ise kolumella denilen kısımda her hangi bir kesim işlemi olursa, yani burnunuzu ikiye ayıran kıkırdaklı yapı üzerinde en fazla 3 mmlik gibi kesim işlemi yapılırsa açık teknik olarak adlandırılır. Kolumellaya uygulanan açık teknik haricin de burnunuz da bir iz görüntüsü oluşmaz. Kolumellada oluşan iz ise korkulacak cinsten değildir. Dış kısımdan biraz olmak üzere, başınızı havaya kaldırdığınız da alttan görünen bir pembelik vardır. Kesinlikle ameliyat izi tarzından bir şey değildir. Burnun hassas olmasından kaynaklanan bir pembeliktir. Daha sonra bu pembelik izi 6 ay ile 1 yıl civarı arasında zamanla giderek solar ve fark edilemeyecek duruma gelir. Kesim işlemleriniz ise düzgün yapıldığı sürece iyileşme sonunda size bir acı ya da rahatsızlık vermeyecek düzeyde olur.

Günümüz de burun ameliyatları için uygulanan teknikler oldukça basittir. Kapalı teknik dediğimiz işlemde burun üzerin de hiçbir şekilde iz kalmaz. En fazla kızarıklık ya da pembelikler oluşabilir. Bunlara da zaten iz denilemez çünkü zaman içerisin de kaybolurlar ve geride hiç bir görüntü kalmaz. Açık teknik dediğimiz işlem ise burnun çıkarılan anatomisi sayesin de daha rafine işlemler uygulamak adına kullanılmaktadır. Kapalı teknik ve açık teknik dediğimiz bu ameliyat şekilleri rinoplasti ameliyatının bulunduğu zamanlardan beri kullanılmaktadır. Bu teknikler sayesin de günümüz de burun ameliyatları çok iyi sonuçlar ile sonlandırılmakta ve burun üzerin de hiçbir iz bırakmadan halledilebilmekte. Artık burun ameliyatlarınızı hiçbir iz kalmadan gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz.

İlgili Konular: 

Burun Estetiği

Burun Estetiği Rinoplasti Fiyatları