fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

Burunda Kemer Varsa Nasıl Bir Estetik Ameliyat Yapılır?

Burunda Kemer Varsa Nasıl Bir Estetik Ameliyat Yapılır?

İnsan yüzü kendisini ifade eden önemli kısmıdır. Yüzün burun kısmı insanın algılanışının en önemli unsurlarındandır. Yüzün genel yapısına uygun olmayan bir burun kişiyi mutlaka rahatsız edecek ve bu rahatsızlığı çözmeye dönük adımlar atmasına neden olacaktır. Bu rahatsızlıkları çözmenin en çok kullanılan yöntemlerinden biri de burun estetik ameliyatlarıdır.

Erkeklerde alt yaş sınırının 18, bayanlarda 17 olduğu burun estetik ameliyatlarında, sağlık sorun olmadığı sürece üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Rinoplasti olarak da adlandırılan bu uygulamalarda temel amaç kişiye öncelikle kendisine güzel gelen, yüzüne uygun bir burun görünümüne kavuşmasının sağlanmasıdır. Bu durum eğer burunda kemer varsa ve kişi bundan huzursuzluk duyuyorsa da geçerlidir. Burun sırtındaki kemer kemik ve kıkırdan dokulardan oluşan bir formasyondur.  Bazı insanlarda burun kemeri yüzün genel estetiğini bozan bir yapıda olabilmektedir. Bu durumda estetik ameliyat uygun bir seçim olabilir. Estetik ameliyat ile burun küçültülebilmekte ve büyütülebilmektedir. Burun ucu kaldırılabilmekte ve burunda rahatsızlık veren bir kemerli yapı var ise yüze uygun ve estetik hale dönüştürülebilmektedir. Bu operasyonlarda en önemli unsur burnun yüzün diğer değişkenleri uyumlu hale getirilmesidir.

Ameliyat Öncesi Hazırlıklar Nelerdir?

Gerçekten de yoğun kemerli bir burun yapısı, yüzün diğer unsurları ile uyumlu olmayabileceği gibi burun ucunun aşağıya doğru bakması gibi bir algı yaratabilmektedir. Bu algı da estetik sorunları oluşturmaktadır. Rinoplasti öncesi, burnun kemik kalınlığı ile kıkırdak yapının belirlenmesi büyük önem taşır. Kemer yüksekliği ve kalınlığı belirlendikten sonra, başka rahatsızlık veren unsurlar olup olmadığına da bakılır. Varsa (eğrilik ve benzeri gibi) bunlar da planlamaya dahil edilir. Yüzün diğer unsurları ve bunların ölçüleri ile uyumlu halde olacak şekilde bir simülasyon çizimi yapılır. Kişinin beklentileri de dikkate alınır. Yapılacak olan operasyon ile ilgili verilen kararlardan sonra, tüm veriler değerlendirilir, burun kemerinin ne kadar düşmesi gerektiğine karar verilir. Bu ameliyatın bir başka operasyon gereği yaratıp yaratmayacağı araştırılır. Bütün bu değişkenler belirlendikten sonra ve burun ameliyatına geçilir. Oldukça hassas olan bu ameliyat sürecinde, kişinin burnunun doğal yapısı korunmaya çalışılır. Bu doğal yapıya mümkün olduğunca müdahale edilmemeye çalışılır. Burnun kemer yapısı törpülendikten sonra, burun ucunu uzatmak ve yukarıya doğru kaldırmak gereği görülürse, bu operasyonlar da yapılabilmektedir.

Son zamanlarda gelişen teknolojiler, diğer ameliyatlarda olduğu gibi burun kemeri estetik ameliyatında daha hassas ve daha net ve istenilen amaca daha yakın sonuçlar vererek, daha başarılı sonuçların çıkmasına olanak sağlamaktadır.

Ameliyat Süresi Ve Sonrasında Dikkat Edilecekler

Genellikle kemer estetiği için yapılan burun ameliyatı iki saat civarı devam eden bir ameliyattır. Bu ameliyattan sonra ertesi gün taburcu olunabilmektedir. Bundan sonra dinlenme sürecine geçilir. Ameliyat sonrası iki hafta boyunca başın yüksekte tutması önerilmektedir. Böylece ameliyattan sonra ortaya çıkma olasılığı olan kanama, ağrı ve morlukların önlenmesine destek olunacaktır. İstenmemesine rağmen morluk ve şişlikler olabilmektedir. Ancak bu yapılan ameliyatın doğal bir sonucudur ve iyileşme süreci ile kendiliğinden yok olmaktadır. Burundaki materyallerin alınması yedi gün sonra olur ve kişi mesleki hayatına ve sosyal hayatına rahatlıkla dönebilir. Tüm operasyonlarda olduğu yapılan işlemlerin takibi önemli bir süreçtir. Ameliyat olan kişi, doktorun uygun gördüğü aralıklarla kontrole mutlaka gelmelidir.

Bu operasyonları yapacak doktorun ve ekibinin deneyimleri ve başarılı geçmişi, yapılacak olan burun kemeri estetik ameliyatının başarı oranını ve memnuniyeti arttıracak bir değişkendir. Bu nedenle, başarılı bir burun kemeri ameliyatında teknik bir çok konunun ve uygulamanın  yanında doktor seçimi de çok önemli bir faktördür.