fbpx

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconpinterest-iconpinterest-icon

İdeal Burun Estetiğinin Püf Noktaları

İdeal Burun Estetiğinin Püf Noktaları

Herkesin tartıştığı ve katıldığı bir gerçek vardır ki; zevkler ve renkler tartışılmaz... Elbette bu durum, tabiri caiz ise, "burun estetiği" için de geçerli.  "Güzel / İdeal burun" dendiğinde bunun cevabı moda, kültür, matematik, geometri, vb. kıstaslarla, alıp başını gidiyor... Avrupa gibi modern ülkelerde kabul gören ve çoğu modern dünya ülkeleri tarafından da aynı algılanan, "güzel burun" algısı, belli oranlarla belirlenmiştir; yine de baştan uyarıyoruz; zevkler, renkler ve burunlar tartışılmaz.

Her şeyden önce dikkat etmeniz gereken husus, burunun tek başına düşünülmemesi gerektiğidir. Elbette vücudunuzun tamamını estetik ameliyattan geçirin demiyoruz, lakin burun estetiğinde yüzünüzün ve hatta vücudunuzun her parçasının önemli olduğunu unutmamak lazım.  Anatomik anlamda bir uyum, bütüne ulaşan bir harmoni söz konusu değilse,  estetikten oldukça uzak bir sonuç elde etmeniz mümkün; dolayısıyla uzman görüşü ve iyi bir değerlendirmeyle bu tür ameliyatlara karar vermekte yarar var.

Gerekli uyarıları yaptıktan sonra, evrensel estetik algısı diyebileceğimiz kıstaslardan söz etmeye başlayabiliriz. Bunlar  alın ve çene bölgesinden ayrı olarak konumlanan ve profil olarak bakıldığında yüzün üç eşit parçasının tam ortasında bulunan yerdir.  Erkek için düz, kadın için  görece kavisli bir burun güzel kabul edilir.  Burun ucunda ufak bir açı olması ve burun ucunun üçgen bir oranla  burun sırtıyla birleştiği bir tablo, Avrupa'daki estetikçilerin ideal kabul ettiği burun olarak kabul edilebilir.

Bunlara ek olarak sağlıklı ve rahat bir nefes sirkülasyonu, önemli bir kıstastır. Bizce birinci öncelik bu olmalıdır çünkü Botched gibi programlarda sık sık rastlayabileceğiniz üzere;  güzellik uğruna işlevi feda edilen ve uzun vadede kişiye işkence haline gelen bir çok vaka var. Bu sebeple cerrahlar olarak, kişi güzel gözükmek uğruna talep etse dahi, nefes almayı engelleyecek kadar küçük burunları, tercih etmiyoruz.

Bütün bunlara ek olarak uzman bir doktorun ve iyi bir ekibin ellerinde, hem özgüveninizi arttıracak hem de nefes almanızı kolaylaştıracak bir buruna kavuşmanın mümkün olduğunu da söyleyelim.  İyi bir burunun kokusu, yeterli ön araştırmayı ve görüşmeyi yaparsanız, her yerden algılanabilir!

İlgili Konular: 

Burun Estetiği

Burun Estetiği Rinoplasti Fiyatları